‘Kippenvelmomentje’ in Eindhoven

Maandag staat-ie weer in de sportkatern van het Friesch Dagblad, een nieuwe column in de rubriek ‘Van de perstafel’. Maar tot gisteravond had ik nog geen idee waarover ik zou schrijven. Een onderwerp voor je column bedenk je niet, dat moet er ‘ineens’ zijn. Het Eureka-gevoel, zal ik maar zeggen.

 Zoals gisteravond, in Brabant.

Ja, FC Eindhoven en SC Cambuur speelden 1-1. Ja, ik was erbij om verslag te doen. Ja, Cambuur mocht blij zijn met het punt.
En nee, zo heel erg belangrijk was het allemaal niet.
Er is immers meer dan voetbal. Dat werd maar weer eens benadrukt in Eindhoven. De thuisclub, die goede banden heeft met Lommel, had bedacht om in de 28e minuut een minuut lang te applaudisseren voor de 28 slachtoffers van het Belgische busongeluk eerder deze week in Zwitserland. En natuurlijk klapte iedereen mee, óók op de perstribune.

Het leverde een ‘kippenvelmoment’ op.
En – hoewel véél minder belangrijk -ook een column-idee.
Hulde voor Eindhoven. Ik ga aan de slag.

Foto: FC-Eindhoven.nl

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.