Stoppen van Sandor van der Heide bij Cambuur zat er aan te komen

Ze hadden het leuk bedacht bij SC Cambuur vandaag. In de middaguren zou bekend worden gemaakt dat Sandor van der Heide er na 11 seizoenen in Leeuwarden (verdeeld over twee perioden) mee ophoudt. En dat de optie op Mohamed El Makrini zou worden gelicht, evenals dat doelman Robbert te Loeke een nieuw contract krijgt aangeboden. Helaas voor de club lekte het nieuws uit, waardoor mijn gevederde vrinden van de regionale omroep het nieuws al om tien uur als eerste meldden.

In Sneek liepen toen al allemaal mensen met een grote glimlach rond. De huidige assistent van ONS Sneek wordt volgend jaar immers speler bij die club. En dus is nu al bekend waar volgend seizoen de beste speler speelt van de hoofdklasse (of misschien wel topklasse).

En of ze echt een big smile hadden bij ONS? Het antwoord van verdediger Chris de Wagt op twitter was maandagmiddag veelzeggend. Hij volstond met een tweet die er als volgt uitzag: ” 🙂 ”

Als krant waarvan de deadline al voorbij was, restte ons vandaag weinig anders dan het maken van een verhaal met een compleet andere insteek. Dus morgen leest u van mijn hand nieuws over de toekomst van andere spelers dan Van der Heide. En natuurlijk maken we heus een round-up van wat er vandaag allemaal speelde bij de geel-blauwe formatie uit de Friese hoofdstad.

Van der Heide zelf zal ook nog wel even aan het woord komen. Waarom hij stopt, legde hij ook al in woord en beeld uit bij Omrop Fryslân. Wat hij nog meer gaat doen, ziet u morgen in de kolommen. Weet u meteen waar ik morgen over zal schrijven in de krant.

Op dagen zoals dit, met regionaal cq semi-landelijk voetbalnieuws, is Twitter een fenomeen dat voor grote sneeuwbaleffecten kan zorgen. Dat zagen ze bij Cambuur ook, want al voor één uur ’s middags was zowat heel voetbalminnend en twitterend Nederland op de hoogte van het stoppen van clubicoon Van der Heide.

Of ik verbaasd ben over dit besluit, vroeg iemand me vanmiddag.
Nope.  Het einde van het tijdperk-Van der Heide bij Cambuur zat er aan te komen.

In december interviewde ik hem over zijn toekomst. Hij gaf aan graag nog een jaar te willen voetballen bij Cambuur en dat te willen combineren met zijn trainerscursus. De club liet weten pas eind maart een besluit te nemen, waarop de captain in de maanden die volgden niet alleen met Cambuur sprak, maar ook met andere clubs. Eind februari, na het 1-2 verlies tegen Sparta,  werd al duidelijk dat er een einde zou komen aan het tijdperk-Van der Heide bij Cambuur. Kijk maar eens naar dit verhaal: Sandor van der Heide: ik speel geen spelletje.

Gelukkig was Cambuur zo galant om rond het middaguur dan ook maar het andere nieuws over Te Loeke en El Makrini in de wereld te brengen. De oplettende lezer zag dat vervolgens in de nasleep van het Van der Heide-nieuws ineens ook voorbij komen op Twitter. En nu, tegen vijf uur ’s middags vliegen de tweets van mensen nog over het wereldwijde web. Iedereen kondigt (nog steeds) aan dat Van der Heide stopt.

En in Sneek? Daar wrijven ze zich in de handen: ONS heeft haar grootste versterking voor volgend seizoen binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.