Loting, loting en nog eens loting… Leuk man, dat WK voetbal

Oranje en de loting. Straks is het zover… Wat ‘we’ krijgen? Vast pot 2 bij die onzalige ‘voorloting’. En dan een groep des doods? Het WK is Nederland qua poule-indelingen beter gezind dan menig EK, dus wellicht valt de schade allemaal een beetje mee. Hoe dan ook, wil je zelf nog even loten? Het kan! Lees verder.

Via onze gewaardeerde vrinden van Voetbal International kun je zelf de balletjes hun werk laten doen. Virtueel dan hè. Wie het nog niet had gedaan, kan hier klikken…

Natuurlijk was er ook een voorloting door de FIFA deze week. Een generale repetitie, zou je kunnen zeggen. Daarbij kwam voor Nederland een groep met Colombia, Kameroen en Honduras tevoorschijn. Maar goed, zegt niks. Nee, dan de loting voor een plek in pot 2. Da’s veel belangrijker zometeen.

Frankrijk zou erin zitten als laagst geklasseerde Europese WK-deelnemer op de FIFA-ranglijst. Tja. Die Fransen vonden het niet eerlijk, protesteerden en – hoewel niet bewezen – kregen ongetwijfeld via UEFA-president Michel Platini (vice-voorzitter FIFA) en Jerome Valcke (secretaris-generaal bij FIFA) wat hulp van invloedrijke landgenoten…

Politiek gekonkel natuurlijk. Het geeft te denken. Dan hadden Nederland en Italië ook wel kunnen protesteren na de rekenmethode waarmee groepshoofden werden aangewezen. Hoe kan Zwitserland hoger eindigen op zo’n ranking dan Oranje, dat negen WK-kwalificatieduels won en een gelijkspeelde? Het zal allemaal wel.

Laat die loting maar snel beginnen. Get it over with. Dan zijn we van het gezeur af en kunnen we door met het leven. ‘We’ gaan dat WK toch niet winnen. Helaas, maar waar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.