Het WK is mooi voor een vakantie vierende journalist

blog wk feest in rus collage

Het zit erop. En wat was het een mooi WK: ik was tijdens bijna het gehele toernooi vrij. Een weelde. Ik kon namelijk als niet-Oranjevolger én vakantie vierende journalist lekker de supporter uithangen. Iets wat je niet bent als je als clubwatcher in dienst bent van een medium. Dan gaat het om feiten en duiding, vanuit een objectief-kritische insteek. Maar als Oranje speelt, dan mag ook ik gewoon een Nederlandse voetbalfan zijn. Schelden op de scheids als dat moet, wissels van Van Gaal overdreven ophemelen of juist basaal afzeiken. 

Goh, wat hebben we met vrienden als A, R, L, J, D, J, J, P-D, T, P, D en al die anderen een leuk toernooi beleefd. Mooie avonden in De Rus in Leeuwarden, onze stamkroeg voor dit WK. Met onvergetelijke wedstrijden, opluchting en spanning, blijdschap en euforie. En teleurstelling, snel gevolgd door het besef dat dit een mooier WK is geworden dan menigeen vooraf kon denken.

Ik weet nog goed hoe we met z’n allen in de rust van het duel Spanje – Nederland buiten stonden bij De Rus. We concludeerden dat die 1-1 van Van Persie op het goede moment viel. En dat we voor dit gelijkspel meteen zouden tekenen. Puntje tegen de wereldkampioen, mooi man. Maar het liep anders. En hoe.

Hoe mooi ook vooral.

Al met al was het een mooi avontuur, dat WK. Voor heel het land. En ook voor mij. Even lekker voetbalfan zijn. Biertje erbij, vrienden erbij.

Gezelligheid met hoofdletter G.

En nu? Nu alweer aan het werk. Ook leuk. Laat de ‘gewone’ sport maar weer beginnen. Het is namelijk tijd om weer mooie verhalen te schrijven. Maar het WK voetbal in Brazilië, dat blijft een leuke herinnering. Zowel op sociaal als sportief vlak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.