Waarom sportjournalisten het juist in de zomer druk hebben

fd blog collage bijlagen

Zoals ik al eerder schreef: ook mijn zomerstop is voorbij. De komende dagen dus veel blogs. Twee keer vakantie gedurende de zomer, dan mis je al snel veel journalistieke tijd. Geen probleem, een mens moet ook eens wat anders doen dan werken. En vrije dagen moeten opgemaakt worden, zo simpel is het bedrijfstechnisch soms ook.

Tussendoor werkten we op de sportredactie overigens hard, maakten lange dagen. Mensen denken wel eens dat we het in de zomer door de zomerstop in betaald- en amateurvoetbal niet zo druk hebben, maar dat valt reuze mee. Of tegen, afhankelijk van hoe je het bekijkt. 

BIJLAGES, BIJLAGES, BIJLAGES. Die nemen veel tijd in beslag (met veel voldoening als beloning). Ondertussen gaat het ‘normale’ sportjournalistieke werk ook nog gewoon door.

Juist in de zomer worden nu traditiegetrouw veel sportwedstrijden- en evenementen georganiseerd. Zeker omdat ‘iedereen’ vrij heeft, is het daar immers de ideale tijd voor. En dus is er volop fierljeppen, kaatsen, amateurwielrennen, atletiek, triatlon, zeilen en ga zo maar door op regionaal vlak. Neem daarbij de grote nationale en internationale evenementen – verhalen over de Tour de France, het WK voetbal, et cetera schrijven zich immers niet vanzelf – en zie daar: sportjournalisten hebben het juist erg druk. Ook omdat nota bene wij zelf zo nu en dan onderbezet zijn doordat collega’s eveneens recht hebben op vakantie.

Hoe het ook zij: de sportzomer was, naast heel erg mooi, druk zat. Daarom een paar blogjes over bijvoorbeeld de thematische bijlages die wij als regionale krant hebben gemaakt. Het zijn de mooiste dingen om te doen: achtergrond bieden, informeren en vermaken; verhalen vertellen op schrift.

Want zelfs over grote internationale evenementen als de Tour en het WK kun je regionale achtergrondverhalen en mooie interviews maken. Of gewoon eigen verhalen, zoals ons portret van pakweg Mario Balotelli! De andere bijlagen waren die over het betaalde voetbal, met de nadruk op uiteraard SC Cambuur en sc Heerenveen. Tot slot maakten we de traditionele amateurvoetbalbijlage voor de start van weer een nieuw seizoen.

Drukte alom. Maar o, wat fijn. Later meer, want wat er inmiddels alweer in de regionale sportwereld achter de schermen te beleven valt, komt de komende dagen ook weer aan bod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.