Cambuur-voorzitter Ype Smid wil aanblijven tot en met 2019

fd blog verhaal Daan Ype smidTerwijl het rond sc Heerenveen zo rustig is, is er rond SC Cambuur elke dag wel weer iets te melden. Ook vanuit financieel en organisatorisch oogpunt. Afgelopen zaterdag stond op onze sportpagina’s in het Friesch Dagblad het interview met Cambuur-voorzitter Ype Smid. Collega Daan Rieken tekende enkele bijzondere uitspraken en inzichten op. Dat verdient aandacht op deze weblog. Dus bij deze, indien gemist: Ype Smid in quotes.

Smid deed zijn verhaal voorafgaand aan de voor de Leeuwarders desastreus verlopen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Na de 1-6 afstraffing klonk bij menigeen de roep om meer geld uit te geven voor versterking van de selectie. De clubleiding staat echter een financieel verantwoord beleid voor. Onderschat niet de effecten van een negatief eigen vermogen en de toekomstige gevolgen van het nu ineens geld uitgeven dat er niet is.

Hoe dan ook, zelf maar even Smid aan het woord. En volgende keer uiteraard de krant lezen. Op deze weblog vind je helaas nu eenmaal niet alles wat in onze kolommen voorbij komt.

  • Smid liet zich bijvoorbeeld in het FD zaterdag uit over de financiën:

,,We hebben de conceptjaarcijfers nu al klaar en schrijven op de exploitatie weer een plus van een kleine half miljoen. Daardoor zal ons negatieve eigen vermogen afnemen tot zo’n twee miljoen. Vier jaar geleden was het nog min 5,3 miljoen.We zijn dus goed op weg.”

  • Over wanneer hij eventueel de voorzittershamer doorgeeft:

,,Ik had sinds mijn aantreden in 2011 twee doelstellingen: het realiseren van een nieuw stadion en Cambuur financieel gezond maken. Als dat in 2018 samenvalt, wil ik daar misschien nog een jaar van genieten en is het vervolgens tijd voor andere mensen. Maar hopelijk zijn we financieel al eerder gezond.”

  • Over het verschil in stadionontwikkeling bij Heracles Almelo en SC Cambuur:

,,Feit is wel dat er bij hen blijkbaar met een wat grotere slagkracht is gehandeld dan hier. Ook hun stadionplannen vormden een meerjarig traject, maar het besluit tot de uiteindelijke verbouwing bij Heracles is in oktober 2013 genomen en daarna ging het snel. Bovendien financiert de gemeente Almelo voor 8,3 miljoen euro mee. Dat is een verschil. Door de jaren heen kreeg ik de indruk dat onze plannen voor ver- of nieuwbouw in Leeuwarden vaak op een ‘ja maar’ konden rekenen, terwijl een volmondig ‘ja’ ook wel eens fijn zou zijn geweest.”

  • Over de huidige staat van de stadionplannen en de voortgang daaromtrent:

,,Rond de jaarwisseling willen de twee projectontwikkelaars de business case van het stadionplan aanbieden aan de gemeente. Hopelijk kunnen we dan melden dat de investering van veertig miljoen in het plan bij het WTC gerechtvaardigd is, omdat er zich voldoende partijen aan verbonden hebben. We hopen dat in 2017 de schop in de grond kan. Als het meezit, kunnen we in 2018 terecht in een nieuw stadion.”

Bekijk hier via de collegae van Omrop Fryslân op Youtube nogmaals de persconferentie die Cambuur eerder dit jaar gaf waarin de plannen voor het nieuwe stadion bij het WTC Expo werden gepresenteerd:

REAGEREN? Dat kan hieronder!

MEER LEZEN? Hier alle blogs in de categorie SC Cambuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.