VIDEO | Net als op tv: Soap Heerenveen krijgt vervolg; wel andere hoofdrolspelers

uit heerenveenDe soap rond de bestuursperikelen bij sc Heerenveen kende vele afleveringen. Als we even in die beeldspraak blijven, is met het aftreden van Jelko van der Wiel en de rest van het dagelijkse bestuur een einde gekomen aan een seizoen. En is met het aanstellen van Sjoerd Feenstra en de zoektocht naar nieuwe bestuursleden een nieuwe seizoen begonnen. Maar dat de soap nog niet ten einde is, moge duidelijk zijn. Wie worden de nieuwe hoofdrolspelers bij ‘FC Hollywood aan de Tsjonger’? Lutz Jacobi? Luuc Eisenga? Nico-Jan Hoogma?

Eindelijk was er dan een schaap dat over dam ging, maandagochtend. En later op de dag volgden er, net als in het spreekwoord, meer. Jelko van der Wiel weg, rest van het dagelijks bestuur ook weg. Overigens kwam dat laatste nog net op tijd voor de uitzending van Bynt van Omrop Fryslân, waar ik te gast mocht zijn om als een van de Friese voetbalverslaggevers mijn neutrale licht over deze hele kwestie te laten schijnen.

blog Gerard Bos BYNT Omrop heerenveen 26 okt 15

Overigens kon later op de avond nog meer duiding over deze toestand gebracht worden door collega Roelof de Vries van de Omrop. Hij was te gast bij FOX Sports (HIER TE BEKIJKEN!!) om bij Kees Jansma en de zijnen even ‘na te tafelen’ over onder meer de rol van Riemer van der Velde. De Vries deed dat overigens prima, zou ik zo zeggen.

blog Roelof de Vries FOX

Roelof de Vries (Omrop Fryslân) bij FOX over sc Heerenveen

Diezelfde Van der Velde is overigens bepaald geen onbekende van de nu als formateur aangewezen Feenstra. Dat wisten ze zich bij het goed geïnformeerde FeanOnline ook nog te heugen. Dat ze vervolgens ‘stemmingmakerij 2.0’ werd verweten op Twitter, is wel een beetje overdreven. De rol van Riemer, zoals ook beschreven door De Vries, is natuurlijk groot. En zal dat ook zijn in deze episode – excuus: dit nieuwe seizoen van de Heerenveen-soap.

Ach ja, mensen. Wie moet nou wat gaan doen? Jacobi liet al weten dat ze erover zal nadenken als ze gevraagd wordt als voorzitter (een symbolische functie wordt dat naar verwachting). Voor de dagelijkse leiding zou dan een technische man (toch weer Hans Vonk? Of de door de VI genoemde Nico-Jan Hoogma?) en een algemene baas (ik blijf zeggen: Eisenga, als ik Heerenveen was) moeten komen. Prima model zo. Het doet denken aan constructies zoals bijvoorbeeld bij PSV, FC Groningen of zelfs Cambuur.

Hoe het ook loopt, het is en blijft een interessant schouwspel om te volgen.

Reageren? Het kan hieronder.

Of volg me op Twitter (@GerardBos) en Facebook (facebook.com/desportjournalist)

 

Meer blogberichten over sc Heerenveen vind je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.