Nagenieten: UNIS Flyers wint beker en viert feest

Het is alweer enige dagen geleden, maar des te mooier om even alle beelden en verhalen te koppelen. Nagenieten dus voor alles en iedereen dat ijshockeyclub Flyers is. De formatie uit Heerenveen klopte zaterdagavond Eaters uit Geleen met 4-1 in de bekerfinale in Eindhoven en won zodoende voor het eerst sinds 2002 (!) een prijs. ,,Dit smaakt naar meer”, zei onder anderen aanvaller Kevin Nijland. Verhalen over Flyers, met hem, maar ook met routinier Marco Postma en coach Mike Nason zag je maandag in het FD en nu hieronder. EN: er is extra audio te vinden via het Youtube-kanaal van deze weblog.

De eerste prijs in veertien jaar en ditmaal eindelijk wel eens het goed kunnen omgaan met een favorietenrol; het zorgt voor aandacht en terecht ook. De datum 30 januari 2016 gaat immers de geschiedenisboeken in nu wat betreft Flyers. En dan is er ook nog die strijd om de landstitel… Daar keek ik samen met de betrokkenen in de krant ook naar vooruit.

Mijn hoofdverhaal, voorin FD:

Blog FD Flyers wint beker 1

Mijn verhaal, binnen de sportkatern (foto: AWfoto.nl):

Blog FD Flyers wint beker 2

Natuurlijk waren er ook nog de nodige filmpjes! Niet in de laatste plaats het filmpje dat op de Facebookpagina van DeSportjournalist al meer dan 2100 keer bekeken is: de ontlading bij Flyers na het eindsignaal… Ook die vind je inmiddels op het Youtube-kanaal van deze weblog. En ach, hier ook:

Daarnaast was er de extra audio van de interviews met Kevin Nijland en Marco Postma. Niet alle quotes pasten nu eenmaal in de krant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.