En toen kende ik ineens iemand die erbij was op 9/11…

6120234023_97e4622b0b_o

Het is vijftien jaar geleden: 9/11, de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Jaren na dato hoorde ik pas dat iemand die ik ken uit St. Louis erbij was; als  werknemer in één van de WTC-torens en vooral als hulpverlener. In 2013 schreef ik al een blog over zijn verhaal, het verhaal van Tony Flores, ijshockeyvriend die ik ken door onze passie voor profclub St. Louis Blues. Nu, in 2016, is het vijftien jaar na de aanslagen. En dus tijd om nog eenmaal zijn verhaal te vertellen. Bizar en indrukwekkend.

Hoewel er nog veel meer leed in de wereld is, sta ik op 11 september elk jaar bewust stil bij de WTC-aanslagen in New York in 2001. Ik ben zelf in die stad geweest, bij Ground Zero (2009). Indrukwekkend, bizar. Het doet wat met je als je op de plaats bent waar enkele jaren eerder dood en verderf was. Stofwolken die je van tv-beelden kent. Maar wat het pas echt dichtbij brengt, is dat besef van jaren later. Dat van ná het gesprek met Tony. Als Nederlander kende ik ineens iemand die 9/11 in die torens was.

Ooggetuige Tony over 11 september 2001: Ik werkte op de 104e verdieping van toren 1 van het WTC

,,Ik heb er tot op de dag van vandaag nog steeds last van. In mijn slaap zie ik de mensen springen”. Aan het woord: Tony Flores, over die even historische als dramatische elfde dag in september van 2001. De Amerikaan verloor uiteindelijk 150 vrienden bij Cantor Fitzgerald. ,,Twaalf jaar geleden werkte ik…

De rest van mijn verhaal lees je bij Reporters Online, via Blendle: klik hieronder!

0809-blendle-gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.