PREVIEW: Heerenveen door met aanval op topdrie?

uit heerenveen stadion
Na de interlandperiode hervat sc Heerenveen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Welke vragen leven vooraf?  Over Stijn Schaars, de resultaten van de Arnhemmers in uitduels en over de jacht van Heerenveen op de topdrie.

Bijzonder weerzien of toch niet fit?

Voordat Stijn Schaars afgelopen zomer zijn handtekening zette onder een contract bij sc Heerenveen leek Vitesse de logische nieuwe club voor hem. Man van de club, man van de streek, beschikbaar, welwillend ook. Gezien de gezinssituatie en de Gelderse roots had Schaars wel oren naar een overstap naar Vitesse. Zijn voormalige werkgever bleek minder enthousiast. En toen hapte sc Heerenveen toe. Een lang en goed gesprek bij Jurgen Streppel aan de keukentafel in Helmond trok de ervaren middenvelder over de streep.

Hoe het verder ging, is bekend. Schaars werd aanvoerder en de motor op het Friese middenveld. De missing link, de leider. En kersvers international. Met een kuitblessure, dat wel.

Volgens de club is pas zaterdag duidelijk of Schaars kan spelen. Maar volgens mijn collega’s van de Leeuwarder Courant is de middenvelder er sowieso niet bij. Onze vrolijke vriend Arjen de Boer van Omrop Fryslân twitterde gistermiddag bovendien dat er een check is geweest en daarbij bleek Schaars nog onvoldoende hersteld.

Uitgerekend tegen Vitesse zal hij dat meer dan ooit willen doen. En de Arnhemmers? Die zullen zich de afgelopen maanden nog wel eens hebben afgevraagd of ze misschien toch niet ook profijt van Schaars hadden kunnen hebben.

Home sweet home, maar niet heus

De Gelredome is niet de meest inspirerende omgeving voor een voetbalwedstrijd en dat is te zien aan de thuis- en uitbalans van Vitesse. In eigen stadion pakte de ploeg zeven punten, op vreemde bodem één punt meer. Opgepast dus voor sc Heerenveen.

Aanvalluh!?

Heerenveen is sowieso een verrassing dit seizoen in de eredivisie. De ploeg voetbalt fris en fruitig, staat vierde en is dus de voornaamste belager van de traditionele topdrie. Maar om dat vol te houden, dient de formatie van Streppel wedstrijden zoals die uit bij Sparta te winnen. Juist zo’n duel ging onlangs verloren.

Kan Heerenveen de opwaartse lijn die ze had ingezet weer oppikken in het thuisduel met de tegenstander uit Arnhem? En… kan dat ook zónder Stijn Schaars?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.