Wat de periodetitel Cambuur werkelijk bracht

 

Voor het eerst in zestien jaar mocht SC Cambuur zich na de 5-0 overwinning op RKC Waalwijk vrijdagavond laten huldigen als periodekampioen in de eerste divisie. Hoewel, huldigen? De spelers namen na afloop de Bronzen Stier in ontvangst, vierden een feestje op het veld en verlegden snel hun doel. Want de periodetitel is leuk en aardig, maar niet wat de Leeuwarders écht willen. Wat het ze vooral bracht? Een geldbedrag én de zekerheid van de als beste geplaatste Jupiler League ploeg in de play-offs.

Zelden kreeg Ard de Graaf zo’n groot geldbedrag op zijn verjaardag als afgelopen vrijdagavond. Natuurlijk was het niet voor hem persoonlijk, maar toch: 50.000 euro voor zijn club als beloning voor de periodetitel is niet verkeerd. 

De lach was dan ook groot bij de algemeen directeur van Cambuur. Net als bij spelers, trainers, supporters en sponsoren. De prijs was een bevestiging van de goede serie waarmee de ploeg uit Leeuwarden richting de play-offs gaat.

Door de winst is Cambuur de best geklasseerde ploeg als straks het toetje begint. Het betekent dat ze de eerste ronde vrijaf is en dat ze daarna de als vierde geklasseerde Jupiler League-ploeg (uitgezonderd de niet in play-offs uitkomende belofteteams van Ajax en PSV) treft. 

Welk team dat wordt, is nog afwachten.

Maar iedere tegenstander zal op dit moment Cambuur zien als dé ploeg die ze niet wil treffen. Dat geldt zowel voor eerste- als eredivisieclubs.

Het is aan trainer Sipke Hulshoff en zijn staf en spelers om de lijn door te trekken en niet te verslappen na de periodetitel. Lukt dat, dan kan Cambuur zomaar eens na één seizoen al terug zijn in de eredivisie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.