Dat Cambuur-clubman ‘Siepie’ niet wordt vergeten, blijkt uit duizenden views

Het zal menig voetballiefhebber niet zijn ontgaan de afgelopen dagen: Siep Lijzenga, de markante oud-materiaalman van SC Cambuur, is niet meer. ‘Siepie’ werd 72 jaar. Ik beschreef op mijn Facebookpagina na zijn dood kort een van de vele herinneringen die ik aan hem heb. Het leverde op mijn pagina meer dan 6500 views op. Dat zegt niks over mij overigens, maar juist alles over Siepie en hoeveel zijn overlijden los maakt bij de mensen… Een clubicoon is heengegaan. Voor wie het niet gezien heeft, hier mijn stuk over deze échte clubman en bijdragen uit andere media.

 

Meer dan 6500 mensen bekeken de bijdrage, zoals je kunt zien. En dat is nog maar een klein aantal van véél meer mensen die Siepie kenden, zagen, hoorden of ooit eens troffen. Oud-spelers reageerden ook volop bij club, online, in media of op eigen sites of social media. Neem alleen al die kleine FB-post van mij; namen als Nassir Maachi, Sander Fischer en Bernard Schuiteman reageerden erop, evenals oud-trainer Rob Mcdonald. Ook lovens- en leeswaardig is de fraaie Instagrampost van Sandor van der Heide, om maar eens wat te noemen. 

Nu ik het toch over ‘aanraders’ heb:

Deze week zal het langzaam maar zeker met betrekking tot Cambuur over de aanstaande play-offs gaan, met MVV als opponent in de eerste van maximaal twee speelrondes voor de Leeuwarders. Maar in de aanloop naar het tweeluik blijft ‘Siepie’ een onderwerp van gesprek. En van artikelen. Ook hier op de site en op mijn Facebookpagina.

RIP Siep Lijzenga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.