Nyck de Vries start als derde na goede Formule 2-kwalificatie in Barcelona

IMG_20170512_163711

Even had Nyck de Vries vrijdagmiddag pole position in handen tijdens de kwalificatie voor de Formule 2 in Barcelona. De geboren Sneker zag in de slotfase echter eerst de Italiaan Luca Ghiotto en vervolgens nog de Monegask Charles Leclerc onder zijn rondetijd duiken. Toch biedt P3 een prima uitgangspositie voor een mooi resultaat in de feature race van zaterdag. 

Het raceweekeinde op het Spaanse circuit is pas het tweede van dit seizoen. De Vries, debutant in de Formule 2, eindigde bij de seizoensouverture in Bahrein ook al als derde in de kwalificatie. De coureur van het Italiaanse Rapax-team startte toen echter als tweede na een tijdstraf voor Antonio Fuoco.

Dat de snelheid er is en dat hij feeling’ heeft met de wagen blijkt wel uit opnieuw een prima kwalificatieoptreden van de Nederlander. Het is nu zaak om de bandenslijtage goed te ‘managen’ tijdens de races op zaterdag en zondag. Op dat vlak ging het met name op de zaterdag in Bahrein mis.

De Vries eindigde destijds uiteindelijk als tiende in de zogeheten feature race. Als gevolg van hoge bandenslijtage verloor hij in de slotfase in Bahrein veel plekken. Daags erna reed hij mede dankzij een sublieme inhaalrace naar een prima zesde plaats in de sprint race. 

De Vries liet in Barcelona zien de kwaliteit en het talent  te hebben om het dit weekeinde in Spanje beter te gaan doen dan in Bahrein. Met zijn goede optreden in de kwalificatie heeft hij zichzelf hoe dan ook een goede uitgangspositie bezorgd. Zaterdagmiddag is het vervolg; de race start iets na half vier.  

IMG_20170512_165750

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.