Tegenvallend weekend voor De Vries in Formule 2

2017-05-13 14.24.40

Na een goede kwalificatie met een derde plaats als resultaat keek Nyck de Vries vrijdag nog hoopvol vooruit naar de races op zaterdag en zondag. Het werd helaas een anticlimax voor de 22-jarige Formule 2-coureur uit Sneek. Zaterdag miste hij in de hoofdrace naar eigen zeggen de snelheid in zijn Rapax-auto, zondag was de sprintrace al in de eerste ronde voorbij. In Monaco wacht over twee weken een nieuwe kans, zij het met een gridstraf van drie plaatsen.

De Vries verloor zaterdag al bij de start de nodige plekken en toen ook nog de safety car de baan op moest, wist de Nederlander dat het met de bandenstrategie lastig zou worden om voor een podiumplek te strijden. Uiteindelijk kwam hij als elfde over de finish, omdat zijn wagen niet de snelheid had die nodig was.

Revanche op zondag bleek er niet in te zitten. In de eerste ronde ging het mis; bij een inhaalactie raakten Antonio Fuoco en hij elkaar. De botsing tussen respectievelijk de Ferrari- en de McLaren-junior werd vervolgens onderzocht door de wedstrijdleiding. Het oordeel pakte nadelig uit voor De Vries: een gridstraf van drie plekken voor de hoofdrace in Monaco over twee weken.

Hier de bewuste botsing in beeld tijdens de eerste ronde van de sprint-race in Barcelona:

De Friese coureur zal dus in het vorstendom een goede kwalificatie moeten rijden om niet al te ver van achteren te starten. Zie daar, het positieve van het afgelopen raceweekeinde in Barcelona: De Vries liet namelijk, net als bij de seizoensouverture in Bahrein, zien dat hij kwalificeren prima beheerst. Met een goede kwalificatie kan het in Monaco een mooi weekeinde worden en heeft De Vries de kans om de wrange nasmaak van de races in Spanje weg te spoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.