Over de tijdelijke verbanning van Kip en Mathieu bij Cambuur

Ricardo Kip sloot vandaag met Jesse Mathieu weer aan bij de selectie van SC Cambuur. Voor wie het miste: ik sprak hem namens VI afgelopen week na zijn verbanning en over zijn verbanning…  Hij is strijdbaar, in goede zin van het woord.

Dat is mooi voor Cambuur, want ik denk dat de ploeg nog veel plezier aan hem kan beleven; probleem is echter dat er iemand moet zijn die hem in stelling kan brengen. Als een valse rechtsbuiten kan hij wellicht nog van waarde zijn.

Hieronder de quotes van de betrokkenen van eerder deze week:

‘Een negatieve houding’, gaf Dijkhuizen op als reden voor wat een tijdelijke verbanning van Kip en Mathieu is. ‘Zondag zijn ze weer welkom. Als staf vonden we het nodig dit signaal af te geven. Ruimte voor teleurstelling is er heus, maar wel tot op zekere hoogte.’

Kip is dit seizoen geen vaste waarde gebleken, terwijl dat voorafgaand aan het seizoen wel de verwachting was. ‘Hij had zich meer voorgesteld van zijn rol, wij ook’, zegt Dijkhuizen. ‘Ik snap dat hij ontevreden is, maar ik moet keuzes maken.’

Kip toonde zich teleurgesteld over zijn verbanning, maar is ook strijdbaar. ‘Dit is me nog nooit overkomen. Ik zal nooit een negatieve rol spelen binnen een team of ten opzichte van de club, dat past niet bij mij.’

Hij vervolgt: ‘Ik ben blij met Cambuur als club. Ik ben er ook niet voor niets teruggekeerd na mijn eerdere verhuur. Ik laat mijn koppie nu niet hangen, zal zelfs nog harder mijn best gaan doen. Laat dat duidelijk zijn.’

Mathieu, vaak basisspeler, zou waarschijnlijk gepasseerd worden tegen Almere City. Dat bleek hij tijdens de training niet te kunnen verkroppen. Dijkhuizen: ‘Hij moet leren omgaan met teleurstelling.’

Mijn conclusie:

Nu beide heren weer terug zijn, wordt het interessant om te zien of ze het door de staf afgegeven signaal oppikken. Ik denk van wel, zeker ook omdat Dijkhuizen aangaf dat de deur niet definitief dicht is. Bovendien kan Cambuur, zestiende slechts in de competitie, elke speler goed gebruiken. Mits 100 procent gemotiveerd… En dat is Kip zeker, zo stelt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.