Nyck de Vries over stap naar PREMA: ‘Trots dat zo’n topteam mij in de auto wil’

BLOG Prema Nyck de Vries

Nyck de Vries maakt een droomtransfer in de Formule 2: de 22-jarige Nederlander rijdt in 2018 voor topteam PREMA. Daar is hij de opvolger van Charles Leclerc, die dit jaar in de bolide van de Italiaanse renstal met overmacht kampioen werd. De komst hing vorige week al in de lucht en is maandag bevestigd door het team.

,,Ik ben erg blij met deze stap, PREMA is een topteam en ik ben er trots op dat ze mij als een van hun coureurs wil hebben in het komende seizoen”, zegt De Vries in een reactie. De coureur uit Uitwellingerga, onder de rook van Sneek, gaat deze week al testen in een bolide van de Italianen. ,,Dat is van woensdag tot en met vrijdag en dat is nog in de 2017-auto. Ik kijk er naar uit, net zoals naar heel 2018.”

De stap naar PREMA is voor De Vries een bekroning voor zijn goede prestaties dit seizoen. Hij viel op door een overwinning en vijf podiumplaatsen bij eerst het kleine en financieel geplaagde Rapax en in een later stadium Racing Engineering. 

De Vries weet ook al wie komend jaar zijn teamgenoot is. Eerder werd namelijk al de Indonesiër Sean Galael bevestigd door de renstal als een van de rijders voor 2018. Er is al een connectie tussen De Vries en hem, want vader Ricardo Galael sponsorde met zijn bedrijf het afgelopen seizoen al de Friese coureur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.