LC vrijdag 9 maart: Nyck de Vries tevreden over eerste testweek Formule 2

E46A6221-9515-4540-A07B-98C0DF3196EF

Zoals Max Verstappen in de Formule 1 de nieuwe bolide voor het komende seizoen aan het testen is, deed Nyck de Vries dat deze week in de Formule 2. Ik sprak de Friese coureur, in 2018 rijdend voor het Italiaanse topteam PREMA, donderdagavond over zijn eerste testweek van het jaar. In de Leeuwarder Courant kon je het verhaal lezen, nu ook hier op de site. 

Voor De Vries wordt het zijn tweede seizoen in de opleidingsklasse van de Formule 1. Het doel is helder, zowel van hem als van het team: de titel. Of dat haalbaar is, is nog niet te zeggen aan de hand van de tests. Maar een indruk van de competitiviteit kreeg hij wel. En die indruk is goed. 

Zo klinkt overigens de nieuwe wagen, met een 3.5 liet V6 motor van Mecachrome en een chassis van Dallara. Uiteraard is dat een in de basis voor iedere coureur gelijke auto, precies zoals te doen gebruikelijk in de Formule 2. Het is aan coureurs en teams om het maximale eruit te halen en zo het verschil met de concurrentie te maken. Precies dat is wat De Vries wil en wat PREMA kan. Dat lieten de Italianen de afgelopen jaren al zien door Pierre Gasly en Charles Leclerc als Formule 2-kampioenen af te leveren.

Uiteraard is dat de wagen in de basis voor iedere coureur gelijke auto, precies zoals te doen gebruikelijk in de Formule 2. Het is aan coureurs en teams om het maximale eruit te halen en zo het verschil met de concurrentie te maken. Precies dat is wat De Vries wil en wat PREMA kan. Dat lieten de Italianen de afgelopen jaren al zien door Pierre Gasly en Charles Leclerc als Formule 2-kampioenen af te leveren.

Het hele verhaal dat ik met De Vries maakte stond vrijdag al in de krant en online, maar lees je ook door op deze afbeelding te klikken:

E46A6221-9515-4540-A07B-98C0DF3196EF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.