WIE IK BEN


blog screenshot BYNT uit Louis van Gaal 2014 uit Frits Wester 2013-14 Bynt 15 jan 16 Foppe en Gerard 3Paspoort

Naam: Gerard Bos
Woonplaats: Leeuwarden
Geboortedatum: 18 juni
Ook gewoond in: Surhuisterveen, Zwolle, Heerenveen en Groningen
Opleidingen: Drachtster Lyceum, VWO (Atheneum). HBO Journalistiek in Zwolle
Cursussen: Columns schrijven, Apps ontwikkelen, Starterstraining Nieuwe Ondernemers
Bijzondere hobby’s: Noord-Amerikaanse sporten, muziek, voetbal en motorrijden


Mijn verhaal

Geen brandweerman of piloot, maar journalist. Bij gebrek aan talent als profvoetballer of drummer, werd dat mijn jongensdroom. En dus wist ik al snel welke studie ik ging doen na het vwo. Na twee succesvolle stages, freelanceklussen voor Dagblad van het Noorden en parttime blogmedewerker bij BlogOnline kreeg ik een vaste baan aangeboden bij het Friesch Dagblad. Daar leerde ik als sportredacteur veel, schreef er over regionale, landelijke en internationale sport. Bouwde een uitstekend netwerk op, voerde allerhande journalistieke taken uit en leerde er ook planning en vormgeving.

Maar na twaalf jaar leverde ik in de zomer van 2016 als jonge dertiger mijn vaste contract in. Tijd namelijk om de horizon te verbreden, want je moet je zowel professioneel als persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen.

Alleen met print werken is journalistiek gezien niet meer genoeg in deze én de komende tijd; online en crossmediaal is de combi waarin ik me door wil ontwikkelen. Daarom begon ik op eigen initiatief tijdens mijn FD-tijd al deze weblog, voor de lezers. En ook ben ik daarom zeer actief op social media (interactie! doelgroepgericht!), ben ik audiovisueel bezig en ben ik te gast op tv en radio. De journalistiek en het medialandschap zijn in beweging; ik beweeg graag mee.

Ik koos er dan ook bewust voor om in 2016 freelance-sportjournalist te worden. Op eigen benen staan, nieuwe uitdaging dus. Dat combineer ik met een parttime functie als tekstschrijver bij een zeer talentvol en enthousiast communicatieteam van GGZ Friesland. De ggz-sector is boeiend, past bij mijn interesse in mens en maatschappij; ik ben er bovendien terechtgekomen in een professionele organisatie met oog voor innovatie, multimedia en ‘het nieuwe werken’. Bijzonder leerzaam en inspirerend!

Gezien de brede(re) ontwikkeling die ik door wil blijven maken als mens en als mediaprofessional, sluit deze job naadloos aan bij een deeltijdleven in de freelance-sportjournalistiek. Ik ontwikkel me zowel persoonlijk, maatschappelijk als professioneel door deze combinatie. Het is er een waarin inhoudelijk voor mij zowel interesses als expertise, netwerk en passies samenkomen.
Win-win dus.

Inzetbaar, te huur, for rent!

Passie voor alle vormen van media, passie voor de medemens, passie voor de maatschappij; het komt allemaal samen in mijn werkwereld. Voor en óver mensen berichten, ontwikkelingen duiden, achtergronden belichten met behulp van feiten en onderzoek, human-interestverhalen en -items maken; multimediaal.

Als freelance-sportjournalist huren media mij in voor allerhande producties: van columns tot verslaggeving, van tv-optredens tot radiogesprekken en van achtergrondverhalen tot portretten en interviews. Ook organisaties, instellingen of verenigingen maken gebruik van mijn diensten. Daarbij valt te denken aan dagvoorzitterschap, presentaties, lezingen en cursussen.

Informeren naar de mogelijkheden?

Stuur gerust een mailtje naar gerard@desportjournalist.nl –  wellicht kunnen we dan wat voor elkaar betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.