TE GAST OP TV & RADIO

Zo nu en dan word je wel eens benaderd om te gast te zijn in een tv- of radioprogramma. Ik mag bijvoorbeeld sinds december 2013 geregeld aanschuiven in de programma’s Bynt en Bynt Sport van Omrop Fryslân om over allerhande sport te praten. Soms als expert, soms als sidekick. Ook heb ik de eer gehad om twee keer een (Friestalige) radiocolumn te verzorgen. Daarom hieronder een verzameling van dit alles; ter info en vermaak.

 

Radio ▼

1. Gesproken column in PC Kafee, Omrop Fryslân | 31 juli 2012 ==>  

2. Gesproken column in Fierljepkafee, Omrop Fryslân | 8 augustus 2014

 ** LET OP: Start bij 45.30blog radiocolumn jpg Omrop 2014

3. Gesproken column Fierljepkafee, Omrop Fryslân | 7 augustus 2015 => 

 

Televisie ▼ 

 

► 25 maart 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – FRAGMENT: Wielrennen is doorspekt met doping. Nee, zeg ik. Ja, zegt Dijkgraaf. Leuke discussie! Oordeel zelf.

► 25 maart 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – FRAGMENT: Heeft Cambuur nog een kans? Eind maart dachten we van wel…

► 25 maart 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – FRAGMENT: Waar ging het mis bij sc Heerenveen dit seizoen en heeft Foppe de Haan er nog wel zin in? Dijkgraaf, Bakker en ik gaven onze visie hierop.

► 25 maart 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – FRAGMENT: Is ijshockeytitel Flyers wel een echte prijs? Arjen de Boer en ik waren het er niet helemaal over eens.

► 25 maart 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – Persoonlijk vond ik dit een van de mooiste uitzendingen tot nu toe waarin ik te gast mocht zijn. Over terreurdreiging, politiek, wielrennen en doping, waar het mis ging bij Cambuur en Heerenveen en nog veel meer. Scherpe discussies, scherpe meningen met collega-journalist Andries Bakker (Omrop) en opiniemaker (en nog veel meer) Jan Dijkgraaf. Leuke tv, scherpe en krachtig vele dingen kunnen bespreken.

► 11 maart 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – Hoofdgast was Gertjan Verbeek (VfL Bochum) en met collega-sportjournalist Roelof de Vries en hem bespraken we samen met presentator Arjen de Boer onder meer Heerenveen, Cambuur en het leven als trainer in de Bundesliga.

► 19 februari 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – Hoofdgast was Harry Vermeegen. Jeugdheld van velen, ook van mij. Wat hebben we gelachen tijdens deze uitzending waarin ook nog Jaap Stalenburg te gast was. Twee mensen met een mening, waardoor ik ook goed mijn punten kon maken. En nooit gedacht dat ik Harry Vermeegen nog eens aan het lachen zou maken in plaats van andersom.

► 15 januari 2016: Bynt SPORT, Omrop Fryslân – Ditmaal de ‘sidekick-rol’, altijd leuk. Met voorzetjes, vragen of opmerkingen als aanwezige sportjournalist tijdens het gesprek met voetbaltrainers Foppe de Haan (Heerenveen) en Henk de Jong (Cambuur).

► 18 december 2015: Bynt, Omrop Fryslân – Als sportjournalist het sportjaar 2015 bespreken en het persoonlijk turbulente jaar eveneens… Met onder anderen ook nog Mylene de la Haye te gast in deze laatste uitzending van het jaar.

► 26 oktober 2015: Bynt, Omrop Fryslân – Te gast om als voetbalverslaggever te praten over actualiteit rond bestuurlijke perikelen sc Heerenveen. Daarnaast ook nog een interessante items over Nepal en biologische appels in dit programma.

► 12 juni 2015: Bynt Sport, Omrop Fryslân – Met Wietse Dijkstra (Algemeen Dagblad) uitgenodigd voor het journalistenteam ‘Grote Berend Schootstra Voetbal Kwis’.

► 10 april 2015: Bynt Sport, Omrop Fryslân – Met Barend Beltman (analyticus RTV Noord) en Klaas Jan Bos (RTV NH) over Cambuur, Groningen, AZ en  Heerenveen.

► 19 september 2014, Bynt Sport, Omrop Fryslân – Met Lucas Bijker (SC Cambuur) en Hans Vonk (sc Heerenveen).

► 13 juni 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Op de dag van de WK-wedstrijd Nederland-Spanje vertellen over mijn ervaringen op EK en met Age Veldboom over de Special Olympics.

 

► 23 mei 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Te gast om met Adriaan Inia en Miranda Zeinstra te spreken over de Friese assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra, die in de finale van de Champions League actief zal zijn.

► 11 april 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Te gast om te praten over de handhaving van SC Cambuur in het eerste eredivisiejaar en over mogelijk transfers in de zomer van 2014.

 

► 21 maart 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Voorzitter Jelko van der Wiel van sc Heerenveen hoofdgast, ik mocht ook even aanschuiven.

► 28 februari 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Te gast om de praten over het succes van de volleybalsters van VC Sneek, het vertrek van Aris-coach Ed Molthoff en over het schaatsen in Amsterdam.

21 februari 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Aangeschoven om mee te praten over karate en de Olympische Spelen, plus uiteraard nog even wat over Heerenveen en Cambuur.

24 januari 2014, Bynt, Omrop Fryslân – Met Roelof de Vries (Omrop) en Geert van Tuinen (Omrop) een oudwerts ‘kantine-achtige’ discussie met vooruitblik op de Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen.

 

17 januari 2014, Bynt, Omrop Fryslân – wordt aangevuld.

10 januari 2014, Bynt, Omrop Fryslân – wordt aangevuld.

 

6 december 2013, Bynt, Omrop Fryslân – wordt aangevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.